Φτιάξτε κεκάκια με κανέλα και διακοσμήστε τα με χριστουγεννιάτικη βουτυρόκρεμα.
Η χριστουγεννιάτικη βουτυρόκρεμα είναι ένα αφράτο frosting με γεύση που θυμίζει τα αγαπημένα σε όλους χριστουγεννιάτικα gingerbread μπισκότα.
Υπάρχουν πολλές χριστουγεννιάτικες γεύσεις. Μελομακάρονο, κουραμπιές, peppermint, egg nog αλλά η γεύση που έχουν τα gingerbread μπισκοτάκια είναι εκείνη που λατρεύουν τα παιδιά περισσότερο από όλες.
Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα αποφασίσαμε να σας δώσουμε τα υλικά για να φτιάξετε νόστιμη βουτυρόκρεμα που μπορεί να συνοδεύσει τα κεκάκια, το κέικ ή όποια άλλη συνταγή θέλετε εσείς.
Ακολουθούν τα υλικά και η διαδικασία παρασκευής της.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
- 1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.τ.σ. μελάσα
- 1/4 κ.τ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 4 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1-2 κ.τ.σ γάλα (αν χρειαστεί να την αραιώσετε λίγο)
Βήματα
-
Βάλτε στο μπολ το βούτυρο, τη μελάσα και το τζίντζερ. Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. (αν είναι πολλές ώρες έξω και αρκετά λιωμένο δεν θα χτυπηθεί σωστά. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που είναι αρκετά παγωμένο)
-
Χτυπήστε για περίπου 2-3 λεπτά και έπειτα ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.
-
Ανά διαστήματα σταματήστε το μίξερ, καθαρίστε με μια μαρίζ τα τοιχώματα και συνεχίστε το χτύπημα. Δοκιμάστε τη βουτυρόκρεμα. Αν χρειαστεί περισσότερη μελάσα ή τζίντζερ, προσθέστε.
-
Είναι πολύ σφιχτή η βουτυρόκρεμα; Προσθέστε λίγο γάλα. 1 κουταλάκι τη φορά, για να μην αραιώσει πολύ.