Η απόλυτη συνταγή για κλασικά gingerbread μπισκότα.
Ψήσαμε πολλά μπισκότα όλα αυτά τα χρόνια, δοκιμάσαμε πολλές συνταγές και τελικά καταλήξαμε σε αυτή. Γιατί; Γιατί είναι η πιο νόστιμη από όλες και εκείνη που μας θυμίζει γευστικά τα gingerbread μπισκότα που βρίσκουμε στο εμπόριο.
Αν λοιπόν σκέφτεστε να ψήσετε μερικά gingerbread μπισκότα με τα παιδιά σας, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.
Εμείς τη βρήκαμε στο gimmesomeoven.com και είναι μια συνταγή της Elise Bauer.
Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τα gingerbread μπισκότα
Αλεύρι: Προτιμήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλλά αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε και αλεύρι ολικής άλεσης.
Μυρωδικά: Τριμμένη κανέλα, τζίντζερ, τριμμένο γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.
Μαγειρική σόδα, αλάτι, αβγά και υγρή βανίλια: Αυτά τα υλικά θα τα χρειαστείτε γιατί πολύ απλά φτιάχνετε μπισκότα.
Μελάσα: Το μυστικό αυτής της συνταγής βρίσκεται σε αυτό το υλικό.
Καστανή ζάχαρη: Η ζάχαρη σε συνδυασμό με τη μελάσα θα απογειώσει τα μπισκότα σας.
Βούτυρο: Μαλακό και φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου.
(Προαιρετικά) ξύσμα πορτοκαλιού: Η μυρωδιά του πορτοκαλιού ταιριάζει απόλυτα με όλα τα παραπάνω υλικά.
(μπορείτε να τα διακοσμήσετε με royal icing. Δείτε εδώ συνταγή και σχέδια)
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 8'
Υλικά
- 3 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.τ.σ. κανέλα
- 1 κ.τ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
- 3/4 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
- 3/4 κ.τ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 1/2 κ.τ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
- 3/4 κούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1/2 κούπα μελάσα
- 1 1/2 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
- (προαιρετικά) ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Βήματα
-
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
-
Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη (καστανή) μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέστε τα αβγά και τη μελάσα. Συνεχίστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί πολύ καλά.
-
Έπειτα ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι.
-
Αφού φτιάξετε μια σκληρή ζύμη, χωρίστε τη σε δύο μέρη, τυλίξτε σε διαφανή μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
-
Έπειτα βγάλτε τη, ανοίξτε την κάθε μπάλα σε ένα φύλλο πάχους 1-2 cm, με τον πλάστη. Με κουπάτ διάφορων σχεδίων (χιονονιφάδες, μπαστουνάκια, ανθρωπάκια κ.λ.π.) δώστε σχήμα στα μπισκότα σας.
-
Βάλτε τα σε ταψί, που πρώτα θα έχετε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά.
-
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
-
Έπειτα μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ όπου θα τα φυλάξετε.