Ροζ pretzels σε σχήμα καρδιάς που θα ξετρελάνουν τα παιδιά (vid)

Ροζ pretzels σε σχήμα καρδιάς που θα ξετρελάνουν τα παιδιά (vid)
Photo by still-busy-baking.ca

Βάλτε λίγο ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής και μεταμορφώστε τα pretzels σας σε ένα ακαταμάχητο σνακ.

Μπήκαμε στον μήνα των ερωτευμένων και αυτό σημαίνει πως μπορούμε και επίσημα να αρχίσουμε τις συνταγές που θα ξετρελάνουν γονείς και παιδιά. Μπορεί η ημέρα να αναφέρεται στα ερωτευμένα ζευγάρια όμως και τα παιδιά μπορούν να γιορτάσουν τη μέρα αυτή με πολλούς και διάφορους τρόπους και ένας από αυτούς είναι συνταγές αγαπησιάρες... όπως τούτη εδώ.

Ροζ γερμανικά ψωμάκια - πρέτζελ

Η συνταγή ανήκει στην Steph Carr ή αλλιώς Still Busy Baking, όπως είναι γνωστή στο Instagram. Μάλιστα αν θέλετε να δείτε περισσότερες συνταγές της (εμείς τις έχουμε λατρέψει) θα τις βρείτε στο site της still-busy-baking.ca.

Προετοιμασία: 30'

Eκτέλεση: 60'

Υλικά

Pretzel

  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • 2¼ κ.τ.γ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. αλάτι
  • ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να χρειαστεί και λίγο παραπάνω οπότε κρατήστε το στην άκρη)

Για την επικάλυψη:

  • 3 κ.τ.σ. μαγειρική σόδα
  • 2 κούπες ζεστό νερό
  • 1 κ.τ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα

Βήματα

  • Ανακατέψτε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα. Αφήστε για 10 λεπτά. Η μαγιά θα ενεργοποιηθεί και το μείγμα θα κάνει φουσκάλες.
  • Προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε κατά βούληση. Κάντε το όσο ροζ θέλετε εσείς (σκούρο ή απαλό).
  • Βάλτε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα για ζύμες. Αν δεν έχετε μεγάλο μίξερ, ζυμώστε με τα χέρια.
  • Βάλτε μέσα στον κάδο την καστανή ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το μισό αλεύρι περίπου.
  • Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά και αφήστε το να ομογενοποιηθεί κάθε φορά, πριν ρίξετε την επόμενη δόση. Αν η ζύμη σας κολλάει ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι. Μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Καλύψτε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα.
  • Μόλις η ζύμη φουσκώσει και διπλασιαστεί σε μέγεθος, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, βάλτε τη ζύμη, χωρίστε τη σε 6 ίσα μέρη. Ρολάρετε το κάθε ζυμαράκι και δημιουργήστε ένα μπαστουνάκι. Τυλίξτε το σε pretzel (δείτε στο βίντεο πώς). Πρέπει να είναι αρκετά λεπτά καθώς θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
  • Ανακατέψτε καυτό νερό με τη μαγειρική σόδα. Βουτήξτε με γρήγορες κινήσεις τα pretzel μέσα και βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Τοποθετήστε σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε με χοντρό αλάτι.
  • Ψήστε για 8-10 λεπτά. Μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
  • Περάστε τα pretzel με λίγο λιωμένο βούτυρο.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved