Συνταγή για ζουμερό brownie χωρίς ζάχαρη και βούτυρο

Συνταγή για ζουμερό brownie χωρίς ζάχαρη και βούτυρο
Unsplash.com / Molly Keesling

Πεντανόστιμο και υγιεινό brownie γίνεται; Γίνεται.

Το brownie είναι ζουμερό, είναι σοκολατένιο και δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά ανά τον κόσμο.

Η κλασική συνταγή έχει ζάχαρη, βούτυρο, αυγά. Με μικρές τροποποιήσεις, όμως, μπορεί να γίνει ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και με υλικά πιο υγιεινά, κατάλληλο για παιδιά και μαμάδες που προσέχουν τη διατροφή τους.

Γιατί θα γίνει αυτή η συνταγή από τις αγαπημένες σας; Πρώτον, είναι εύκολη, γρήγορη και δεν χρειάζεται να είστε expert στη ζαχαροπλαστική. Δεύτερον, μπορείτε να αντικαταστήσετε υλικά πολλές θερμίδες και μικρή διατροφική αξία με άλλα, καθόλου εξεζητημένα, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Τρίτον, το γευστικό αποτέλεσμα σίγουρα θα ενθουσιάσει τα μικρό σας.

brownie-suntages.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Anna Przepiorka

Πηγή συνταγής: foodfathfitness.com

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 50 γραμμάρια λάδι καρύδας
  • 3 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100-175 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας
  • 90 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου (μπορείτε να βάλετε και βρόμη ή αλεύρι κανονικό)
  • 30 γραμμάρια κακάο άγλυκο
  • λίγο αλάτι

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λιώστε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Μόλις ομογενοποιηθούν, αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός ή ηλεκτρικό για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  • Σταδιακά προσθέστε στο μείγμα τη σοκολάτα και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το αλάτι και ανακατέψτε απαλά.
  • Βάλτε το μείγμα σε τετράγωνο ταψί που πρώτα θα έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 18 με 20 λεπτά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved