Γιατί ένα αφράτο κέικ βανίλιας τρώγεται κάθε ώρα και στιγμή.
Η Σαρακοστή ξεκίνησε και πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει τη νηστεία. Αυγά, γαλακτοκομικά, βούτυρο κ.α. δεν επιτρέπονται και όσοι νηστεύετε ψάχνετε εναλλακτικές λύσεις για νηστίσιμα σνακ και φαγητά.
Η παρακάτω είναι μία από τις συνταγές που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά είτε νηστεύετε, είτε όχι. Ο λόγος; Θα χρειαστείτε λίγα υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας, δύο μπολ και ένα σύρμα χειρός.
Είναι το κλασικό κέικ βανίλια που τρώγεται κάθε στιγμή, για πρωινό, σνακ ή απογευματινό και όλοι στο σπίτι λατρεύουν.
Πηγή συνταγής: kirbiecravings.com
Προετοιμασία: 8'
Eκτέλεση: 35'
Υλικά
- 1 3/4 φλιτζάνι (228 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 κουταλάκι του γλυκού (12 γρ) baking powder
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 γρ) αλάτι
- 1 φλιτζάνι (198 γρ) ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά της σούπας (7 ml) εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλιτζάνι (59 ml) σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι (237 ml) νερό
Βήματα
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
-
Σε ένα άλλο βάλτε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό.
-
Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέστε το στο μπολ με το αλεύρι.
-
Ανακατέψτε ξανά πολύ καλά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ, μακρόστενη ή τετράγωνη αφού πρώτα απλώσετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα καρφώνοντάς τη στη ζύμη.
-
Αφού κρυώσει μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή ανα φτιάξετε ένα γλάσσο με ζάχαρη άχνη και νερό.