Σπιτικό παγωμένο τσάι με γεύση ροδάκινο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Το παγωμένο τσάι είναι από τα ροφήματα που έχουν την τιμητική τους την περίοδο αυτή. Στο εμπόριο μπορείτε ένα βρείτε ice tea σε διάφορες γεύσεις, σίγουρα όμως κάθε τι σπιτικό είναι και πιο υγιεινό.
Αυτή η συνταγή είναι από τις πιο εύκολες για παγωμένο τσάι ροδάκινο και μπορείτε να την φτιάξετε και εσείς.
Πηγή συνταγής: minimalistbaker.com
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 ώριμα ροδάκινα (κομμένα σε μικρά κομμάτια και χωρίς τη φλούδα)
- 3-4 φακελάκια μαύρου τσαγιού
- φλιτζάνια νερό φίλτρου
Βήματα
-
Βάλτε τη μαύρη ζάχαρη, το ένα φλιτζάνι με το νερό και τα ροδάκινα σε μία κατσαρόλα με νερό και βάλτε τα σε δυνατή φωτιά.
-
Μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι πιέζοντας ελαφρώς τα ροδάκινα για να απελευθερώσουν τη γεύση και τα αρώματά τους.
-
Μόλις δείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί πλήρως, βγάλτε από τη φωτιά και ανακατέψτε και αφήστε την κατσαρόλα στην άκρη για 25-30 λεπτά.
-
Στο μεταξύ βάλτε την κατσαρόλα ετοιμάστε το τσάι. Μόλις είναι έτοιμο βάλτε το να κρυώσει στο ψυγείο.
-
Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το ρόφημα με το ροδάκινο και ανακατέψτε.