Ο συνδυασμός μπανάνας και καφέ θα σας συναρπάσει.
Η μπανάνα είναι ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής και ένας από τους λόγους που τη λατρεύουμε είναι ότι μπορούμε να την αξιοποιήσουμε σε συνταγές για υγιεινά γλυκά. Σήμερα σας έχουμε ένα αποκλειστικά για μαμάδες που νιώθουν τα αποθέματα ενέργειάς τους να στερεύουν.
Muffins με μπανάνα και καφέ, απλά συναρπαστικά.
Παρακάτω το βίντεο με τη διαδικασία βήμα-βήμα και αναλυτικά τα υλικά.
Πηγή συνταγής: mykitchendrewer.com
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
Για τα muffins
- 3 ώριμες μπανάνες
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια στιγμιαίος καφές σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100 ml σπορέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά
- 50 ml καφές εσπρέσο
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για το crumble καφέ
- 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 75 γραμμάρια
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφέ σκόνη
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C και ψεκάστε με σπορέλαιο 12 θήκες muffin.
-
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, λιώστε τις μπανάνες και προσθέστε τη βανίλια, τη ζάχαρη, τη σκόνη καφέ και ανακατέψτε καλά.
-
Έπειτα προσθέστε το εσπρέσο, το σπορέλαιο, τα αυγά και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Προσθέστε έπειτα το αλεύρι, το baking powder και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα.
-
Για το crumble καφέ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τον καφέ.
-
Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί το crumble.
-
Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και να φουσκώσουν τα muffins. Αφήστε να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.