Αν τα παιδιά σας λατρεύουν το λεμόνι, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα yummy μπισκότα. Είναι ελαφριά και πλούσια σε γεύση λεμονιού.
Αν μας παρακολουθείτε και μας διαβάσετε συχνά, θα έχετε παρατηρήσει ότι λατρεύουμε τις συνταγές με λεμόνι. (Δείτε μερικές εδώ). Μιας και είμαστε λάτρεις των λεμονιών δεν γινόταν να μην μοιραστούμε μαζί σας μια από τις αγαπημένες μας συναγές. Νόστιμα μπισκότα λεμονιού.
Είναι νόστιμα, μπορείτε να τα φτιάξετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Αρχίστε τη σχολική χρονιά με αυτά τα yummy λεμονένια μπισκότα.
πηγή: pastryandbeyond.com
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 40'
Υλικά
- 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 105 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κούπας ξύσμα λεμονιού 1 μεγάλο αυγό
Βήματα
-
Βάλτε το ξύσμα λεμονιού με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
-
Κόψτε το βούτυρο σε κυβάκια και προσθέστε το στο μπολ με τη ζάχαρη και το ξύσμα. Ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
-
Προσθέστε το αυγό.
-
Ρίξτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Τέλος, μειώστε ταχύτητα και βάλτε το αλεύρι σιγά-σιγά.
-
Αφού έχετε μια αφράτη ζύμη, βάλτε τη σε μια ζελατίνα, τυλίξτε (δημιουργώντας ρολό) περίπου 15 cm μακρύ και 5 cm φαρδύ. Θα θυμίζει μπαστούνι.
-
Βάλτε το στο ψυγείο για 40 λεπτά.
-
Έπειτα προθερμάνετε τον φούρνο στους 177C°. Βάλτε λαδόκολλά σε ένα ταψί.
-
Βγάλτε το μπαστούνι και κόψτε το σε λεπτές φέτες δημιουργώντας τα μπισκότα.
-
Τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ανάμεσα και ψήστε για 7-9 λεπτά.
-
Βγάλτε τα μόλις έχουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα, αφήστε τα να κρυώσουν καλά και έπειτα αποθηκεύστε τα σε ένα μπολ.
-
Ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο.