Πώς να φτιάξετε αφράτη καρυδόπιτα με τρία μόνο υλικά.
Τα καρύδια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά. Εκτός από σκέτα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών για σνακ και γλυκά και το πιο δημοφιλές, είναι φυσικά η καρυδόπιτα.
Οι συνταγές για καρυδόπιτα ποικίλουν. Από τις πιο εύκολες είναι η παρακάτω και για να την φτιάξετε θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά: καρύδια, ζάχαρη, αυγά. Είναι αφράτη, χωρίς σιρόπι, οπότε μπορείτε να πάρετε ένα ή δύο κομμάτια και μαζί σας στην τσάντα για σνακ ή να την απολαύσετε με παγωτό βανίλια.
Πηγή συνταγής: simplyrecipes.com
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 35'
Υλικά
- 340 γραμμάρια καρύδια
- 4 μεγάλα αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη λευκήΖάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Πάρτε δύο μπολ. Χωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο των αυγών και βάλτε τα ασπράδια στο ένα μπολ και τους κρόκους στο άλλο.
-
Προσθέστε στο μπολ με τα ασπράδια την μισή ποσότητα ζάχαρης και ανακατέψτε με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.
-
Προσθέστε την άλλη μισή ποσότητα ζάχαρη στο μπολ με τους κρόκους και «χτυπήστε» ξανά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διπλασιαστεί σε ποσότητα.
-
Αλέστε τα καρύδια, άλλα χωρίς να γίνουν σκόνη. Προσθέστε τα στο μπολ με τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
-
Προσθέστε στο μπολ το μισό μείγμα με τα ασπράδια και ανακατέψτε με τη σπάτουλα. Προσθέστε και το άλλο μισό και ανακατέψτε ξανά.
-
Αδειάστε το μείγμα σε φόρμα κέικ που έχετε πρώτα βουτυρώσει και ψήστε για 35 λεπτά.
-
Μόλις βγάλετε την καρυδόπιτα, αφήστε την να κρυώσει και εάν θέλετε πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.