Σίγουρα ξέρετε τι είναι οι τυροκροκέτες, τις έχετε φάει, όμως mac and cheese μπουκίτσες σίγουρα δεν έχετε φάει!
Αν τα παιδιά σας (και εσείς) είστε λάτρεις του τυριού, τότε θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Mac n Cheese μπουκιές που λιώνουν στο κέντρο και είναι τραγανές απ' έξω.
Αν σας περίσσεψαν mac n cheese ή θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και γιορτινό για το πάρτι που ετοιμάζετε, τότε αυτή η συνταγή είναι αυτό που χρειάζεστε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Κοφτό μακαρονάκι ή κοραλάκι: Τα ζυμαρικά θα πρέπει να είναι μικρά σε μέγεθος γι' αυτό και προτείνονται αυτά τα δύο είδη.
Τριμμένη μοτσαρέλα: Αυτή θα κάνει τη διαφορά
Ανάλατο βούτυρο και λίγο αλεύρι: Θα φτιάξετε ένα νόστιμο ρου
Γάλα: Το γάλα θα πρέπει να είναι πλήρες
Μπαχαρικά της επιλογής σας: Δοκιμάστε να βάλετε σκόνη σκόρδου και καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι: για νοστιμιά
Τραγανό ψιλοκομμένο μπέικον: προεραιτικά για έξτρα γεύση
Για να πανάρετε τις μπουκιές θα χρειαστείτε:
- Αυγό
- Τριμμένη φρυγανιά
- Τριμμένα corn flakes
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Ακολουθεί η διαδικασία και αναλυτικά τα υλικά
Προετοιμασία: 1'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
Για τα mac n cheese
- Κοφτό μακαρονάκι ή κοραλάκι (1 συσκευασία)
- 3 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/4 κούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 κούπας αλεύρι
- 2 κούπες γάλα
- Σκόνη σκόρδου
- Καπνιστή πάπρικα
- αλάτι και πιπέρι
Για το πανάρισμα:
- 2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 μεγάλα αβγά
- 2 κούπες τριμμένα corn flakes
- 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο αλάτι
Βήματα
-
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-
Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο. Λιώστε σε μέτρια θερμοκρασία.
-
Μόλις λιώσεις, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς.
-
Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα. Δεν πρέπει να σας σβολιάσει.
-
Ανεβάστε τη θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
-
Προσθέστε το τυρί και μόλις αρχίσει να λιώνει, ρίξτε τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.
-
Ρίξτε μέσα τα βρασμένα και καλά σουρωμένα ζυμαρικά. Ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσουν καλά.
-
Μόλις κρυώσουν πολύ καλά με ένα κουτάλι παγωτού, πάρτε μακαρόνια και πλάστε τα σε μπάλες με τα χέρια σας.
-
Βάλτε τις μπάλες σε λαδόκολλα τη μία δίπλα στην άλλη και βάλτε τις στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
-
Βάλτε στην κατσαρόλα λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αβγά.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά και τα corn flakes.
-
Ανακατέψτε καλά και βγάλτε τις μπουκιές από το ψυγείο.
-
Βουτήξτε μία μία τις μπουκιές στο αβγό, μετά στο αλεύρι, μετά ξανά στο αβγό και τέλος στο μείγμα με τη φρυγανιά.
-
Τηγανίστε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
-
Βάλτε σε ένα μπολ, που έχετε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας (για να ρουφήξει το περίσσιο λάδι) και σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά.