Τα παιδιά θα λατρέψουν να φτιάξουν το πρώτο τους crumble με την κλασική και νόστιμη συνταγή με μήλα, βρώμη και χωρίς γλουτένη.
Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου και μαζί του έρχονται τα πρώτα κρύα και φυσικά όλα εκείνες οι συνταγές που περιέχουν γλυκιά κολοκύθα, γλυκοπατάτες και φυσικά μήλα
Yummy crumble ροδακινόπιτα - Θα λερώσετε μόνο δύο σκεύη
Η αγάπη των παιδιών για τα μήλα είναι γνωστή. Αντί λοιπόν να τα σερβίρετε απλά με μέλι και κανέλα μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθειά τους για να φτιάξετε ένα νόστιμο crumble μήλου. Αυτή τη συνταγή μπορούν να τη φτιάξουν τα παιδιά ηλικίας 8-14 ετών, ενώ τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών μπορούν να ασχοληθούν περισσότερο με το crumble αν θέλετε να τα εμπλέξετε.
Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η συνταγή της για λαχταριστό apple crumble
Apple crumble για μικρούς και μεγάλους
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 600 γραμμάρια μήλα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και λίγο γαρύφαλο τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
για το crumble:
- 100 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις (gluten free)
- 75 γραμμάρια μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας βρώμη χωρίς γλουτένη
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C (πάνω/κάτω) ή 170C αέρα.
-
Βάλτε τα μήλα, τα μπαχαρικά και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Σκεπάστε και αφήστε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά. Όταν τα μήλα αρχίσουν να μαλακώνουν αδειάστε τα στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τη βρώμη και ζυμώστε μέχρι να φτιάξετε μια τριφτή ζύμη.
-
Πασπαλίστε τη επάνω από τα μήλα.
-
Βάλτε το πυρέξ στον φούρνο και ψήστε για 35-40 μέχρι να χρυσίσει το crumble.
-
Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε με κρέμα βανίλιας, κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια.