Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες - Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα καλοκαιρινό και υγιεινό φαγητό που θα λατρέψετε.
Εάν προσέχετε τη διατροφή σας, αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει για ένα πλήρες και θρεπτικό κυρίως γεύμα και ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο για να βγει πεναντόστιμο. Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες και μυρωδικά λοιπόν η σημερινή μας συνταγή, ένα υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 750 γρ. αγκινάρες
- 80 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 400 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 2 κ.σ. εστραγκόν
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λεμόνι, σε φέτες
- μαϊντανό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com