Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

Το μυστικό για πεντανόστιμα καλαμαράκια. 

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

Τα καλαμαράκια και δη τα τηγανητά έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Συνήθως αποφεύγουμε να τα φτιάξουμε στο σπίτι καθώς δεν γίνονται τραγανά, μαλακώνουν ή είναι πολύ σκληρά.

Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε τα πιο τραγανά τηγανητά καλαμαράκια που έχουμε φάει ποτέ με μια φανταστική σάλτσα.

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. καλαμποκάλευρο
40 γρ. σιμιγδάλι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κορν φλάουρ
600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα αγιολί

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

Για το σερβίρισμα

1 πρέζα μπούκοβο
1 λεμόνι, σε φέτες
μυρωδικά, φρέσκα
πάπρικα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved