Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για τραγανά τηγανητά καλαμαράκια
Το μυστικό για πεντανόστιμα καλαμαράκια.
Τα καλαμαράκια και δη τα τηγανητά έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι. Συνήθως αποφεύγουμε να τα φτιάξουμε στο σπίτι καθώς δεν γίνονται τραγανά, μαλακώνουν ή είναι πολύ σκληρά.
Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε τα πιο τραγανά τηγανητά καλαμαράκια που έχουμε φάει ποτέ με μια φανταστική σάλτσα.
Υλικά
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. καλαμποκάλευρο
40 γρ. σιμιγδάλι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κορν φλάουρ
600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα αγιολί
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
Για το σερβίρισμα
1 πρέζα μπούκοβο
1 λεμόνι, σε φέτες
μυρωδικά, φρέσκα
πάπρικα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com