Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λιγκουίνι ολικής με πέστο αβοκάντο

Μια χορταστική μακαρονάδα με πέστο αβοκάντο.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια νόστιμη μακαρονάδα; Μάλλον κανείς. Γι΄αυτό τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι δεν τη βαριούνται ποτέ.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για λιγκουίνι ολικής με πέστο αβοκάντο.Είναι γρήγορη, νόστιμη και ξεχωριστή.

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι, ολικής άλεσης
300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το πέστο αβοκάντο

2 αβοκάντο
50 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. κουκουνάρι
20 γρ. βασιλικό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

ντοματίνια
ελαιόλαδο
πιπέρι
φύλλα βασιλικού

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved