Άκης Πετρετζίκης: Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικούς λαχανοντολμάδες

Ένα κλασικό μαμαδίστικο φαγητό.

Άκης Πετρετζίκης: Μας δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικούς λαχανοντολμάδες

Σε όσους αρέσουν οι λαχανοντολμάδες, οι παραδοσιακοί με το λάχανο, τον κιμά και την απαλή λεμονάτη σάλτσα, πρέπει να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη συνταγή.

Είναι ένα πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό που τρώγεται ακόμα και κρύο. Αν στο παιδί σας δεν αρέσει το λάχανο, απλά αφαιρέστε το!

Υλικά

Για τους λαχανοντολμάδες

1 λάχανο, μεγάλα
αλάτι
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
3 κλ. δεντρολίβανο
πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

70 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
700 γρ. νερό
1 κύβο κότας Maggi
ξύσμα λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
φέτες λεμόνι
πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved