Δοκιμάστε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για ελληνικό cheesecake με γιαούρτι
Μια διαφορετική συνταγή για cheesecake.
Έρχεται Σαββατοκύριακο και αν θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο και μυρωδάτο γλυκό σας έχουμε πρόταση. Όχι, εμείς, αλλά ο Άκης Πετρετζίκης: ένα καταπληκτικό cheesecake από γιαούρτι με μέλι, καρύδια και φρέσκο θυμάρι.
Μπορείτε να αντισταθείτε;
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
1200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
6 αβγά
2 κρόκους
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα της ταρτιέρας
μέλι, για σερβίρισμα
καρύδια, για σερβίρισμα
θυμάρι, φρέσκο, τα φύλλα του, για σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com