Καλτσόνε με λιαστή ντομάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς θα φτιάξετε τα πιο αφράτα και νόστιμα καλτσόνε.
Τα καλτσόνε είναι πολύ δημοφιλές σνακ για πρωινό αλλά και κάθε ώρα της ημέρας και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται μαζί μας την πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή για την οποία δεν θα χρειαστούμε καν μίξερ. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι αφράτα και πεντανόστιμα καλτσόνε με λιαστή ντομάτα και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- σιμιγδάλι, για τη ζύμη
- ελαιόλαδο, για το άλειμα
Για τη γέμιση
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 30 γρ. λιαστές ντομάτες
- 200 γρ. mix τυριών
- 100 γρ. blue cheese
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com