Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για αθερίνα τηγανητή

Ένα διαχρονικό και άκρως καλοκαιρινό πιάτο.

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για αθερίνα τηγανητή

Το καλοκαίρι, τα φαγητά με ψάρια τα αγαπάμε λίγο περισσότερο. Κάποια δε όπως η τηγανητή αθερίνα είναι από τα πιο κλασικά πιάτα του καλοκαιριού και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε την πιο τραγανή και νόστιμη τηγανητή αθερίνα με τα χεράκια μας.

Υλικά:

  • 1 κιλό αθερίνα
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 150 αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 300 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάιμ, σε φέτες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved