Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστή τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη
Η αγαπημένη γλυκιά τάρτα σε μία light παραλλαγή της.
Οι γλυκιές τάρτες είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκίσματα για μικρούς και μεγάλους. Σήμερα, ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μία εναλλακτική τάρτα φράουλα, ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη ή προσέχουν τη διατροφή τους. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε και πώς θα τη φτιάξετε σε μόλις 40 λεπτά.
Υλικά:
Για τη βάση
- 50 γρ. φιστίκια, θρυματισμένα
- 170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
- 140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση
- 4 ασπράδια
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
- 140 γρ. καρύδα, τριμμένη
- 450 γρ. φράουλες, μικρές, κομμένες στη μέση
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com