Μπισκότα διαίτης: Συνταγές για να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές (vids)
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν τη διατροφή τους, αποφεύγοντας τα γλυκά ή επιλέγοντας όσα περιέχουν λιγότερες θερμίδες.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εκατοντάδες υγιεινές συνταγές για γλυκά με τις περισσότερες να αφορούν στα μπισκότα.
Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζουμε πολλές και διαφορετικές συνταγές για να φτιάξετε νόστιμα και λαχταριστά μπισκότα για όλη την οικογένεια.
Μπισκότα λεμονιού
Υλικά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το μέλι, το ασπράδι αυγού και το ξύσμα λεμονιού.
Αλέστε τα αμύγδαλα στο multi και προσθέστε τα στο παραπάνω μείγμα. Μόλις η ζύμη γίνει μαλακή ,πλάστε τα μπισκότα, βάλτε τα σε αντικολητικό ταψί και ψήστε τα για 15 έως 20 λεπτά στους 170 C.
Mπισκότα καρύδας
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 μεγάλα ασπράδια αυγού ή 3 μεσαία
1 φλιτζάνι τεμαχισμένη καρύδα
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα
Εκτέλεση
Χτυπάτε μαζί το μέλι και το ασπράδι σε ένα μεγάλο μπολ.
Τρίψτε τα αμύγδαλα σε ένα multi και ανακατέψτε τα μαζί με την κομμένη καρύδα και το μείγμα μελιού. Πλάστε τα μπισκότα και ψήστε τα σε αντικολητικό ταψί περίπου 15 - 20 λεπτά στους 170 -180 C. Αφήστε τα να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Αν πάλι σας αρέσει η βρώμη δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές για μπισκότα.