Μοσχαρίσια ουρά στη χύτρα ταχύτητας με πουρέ από τον Άκη Πετρετζίκη
Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.
Αν συνηθίζετε να μαγειρεύετε μοσχάρι και δη κοκκινιστό με ζυμαρικά ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και τη μοσχαρίσια ουρά. Αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη έχει πολλά μυρωδικά και συνοδεύεται με βελούδινο πουρέ πατάτας.
Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχαρίσια ουρά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 στικ σέλερι
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1-2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
250 γρ. ντομάτα, τριμμένη
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κύβο βοδινού
250 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
πουρέ πατάτας
πιπέρι
ελαιόλαδο
ρίγανη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com