Συνταγή για ματσαμισού (τιραμισού με μάτσα) από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα διαφορετικό τιραμισού με κρέμα τυριού από τσάι μάτσα!
Μπορεί από το όνομά του να νομίζετε πως είναι μία γιαπωνέζικη συνταγή αλλά στην ουσία είναι τιραμισοού με τσάι. Το μάτσα είναι ένα είδος τσαγιού με έντονη γεύση που δένει όμως καταπληκτικά με τα υπόλοιπα υλικά του τιραμισού. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αβγά, μέτρια
40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
15 γρ. τσάι μάτσα, σε σκόνη
50 γρ. σιρόπι σφενδάμου, για το άλειμμα
Για την κρέμα
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ρούμι
100 γρ. κρέμα γάλακτος light, παγωμένη
1 κ.σ. τσάι μάτσα, σε σκόνη
150 γρ. τυρί κρέμα light, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. τσάι μάτσα, σε σκόνη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com