Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για τις πιο νόστιμες ψητές σαρδέλες
Δείτε πώς θα φτιάξετε τις πιο λαχταριστές ψητές σαρδέλες.
To καλοκαίρι τα ψάρια έχουν την τιμητική τους στο εβδομαδιαίο μας μενού και μία κλασική επιλογή για το τραπέζι, είναι οι σαρδέλες. Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει ψητές σαρδέλες και μας δείχνει πώς να τις φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Υλικά:
- 1 κιλό σαρδέλα
- 6 κ.σ. κρασί λευκό
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
Για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com