Μακαρόνια με τζατζίκι: Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα δροσερό και πρωτότυπο φαγητό που μπορείτε να φτιάξετε σε λιγότερο από μισή ώρα. 

Μακαρόνια με τζατζίκι: Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Το τζατζίκι είναι συνδεδεμένο με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, το καλοκαιράκι και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει τον πιο πρωτότυπο τρόπο για να το εντάξουμε στο μενού της εβδομάδας. Μακαρόνια με τζατζίκι λοιπόν η πρόταση του σεφ για σήμερα, ένα πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από μισή ώρα και που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Υλικά:

Για το τζατζίκι

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1/3 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι

Για τα ζυμαρικά

  • 1 αγγούρι
  • αλάτι
  • 300 γρ. πένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 ντομάτα
  • άνηθο
  • πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved