Συνταγή για λαχταριστή γρανίτα καρπούζι από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για την πιο δροσερή και νόστιμη γρανίτα του καλοκαιριού.
Η δροσερή υφή του και η γλυκιά γεύση του, το κάνει ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Την εποχή αυτή το καρπούζι έχει την τιμητική του κι εκτός από σκέτο, μπορούμε να το απολαύσουμε σε μία λαχταριστή γρανίτα. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για γρανίτα καρπούζι την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε σε μόλις 15 λεπτά πριν τη βάλετε στην κατάψυξη.
Υλικά:
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com