Πένες με τόνο: Μία καλοκαιρινή συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα γρήγορο πιάτο ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Εάν είστε λάτρης των ζυμαρικών, αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε! Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τις πιο νόστιμες πένες με τόνο εύκολα, με υλικά που λίγο-πολύ όλοι έχουμε σπίτι και σε μόλις τριάντα λεπτά.
Υλικά:
- 250 γρ. πένες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κάππαρη
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 γρ. τόνο, σε νερό ή λάδι, στραγγισμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ, προαιρετικά
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- άνηθο, λίγο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο, λίγο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com