Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για αυθεντικό κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς το παραδοσιακό, ινδικό πιάτο. 

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για αυθεντικό κοτόπουλο Τίκα Μασάλα

Το κοτόπουλο Τικα Μασάλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ινδικής κουζίνας. Συνήθως το συνοδεύουμε με ρύζι και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο για να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι.

Υλικά:

Για τη μαρινάδα

  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • αλάτι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

Για το ρύζι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 γρ. νερό
  • 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved