Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για αυθεντικό σαραγλί Θεσσαλονίκης

Η πιο τέλεια συνταγή για αυθεντικό σαραγλάκι Θεσσαλονίκης. 

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για αυθεντικό σαραγλί Θεσσαλονίκης

Το σαραγλί είναι ένα αγαπημένο, σιροπιαστό γλυκό από τη Θεσσαλονίκη με φύλλο, ξηρούς καρπούς και άρωμα βουτύρου. Το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνο, το καλοκαίρι όμως μπορούμε να το συνδυάσουμε τέλεια και με παγωτό. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για αυθεντικό σαραγλί Θεσσαλονίκης που μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας σε μία ωρίτσα.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 6 γαρίφαλα
  • φλούδα, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σαραγλί

  • 400 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 900 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα, για σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved