Συνταγή για τέλεια καλαμαράκια τηγανητά από τον Άκη Πετρετζίκη

Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο νόστιμα τηγανητά καλαμαράκια που θα έχετε φτιάξει ποτέ. 

Συνταγή για τέλεια καλαμαράκια τηγανητά από τον Άκη Πετρετζίκη

Καλοκαίρι χωρίς καλαμαράκι τηγανητό, δε γίνεται! Εκτός από τα όμορφα παραθαλάσσια ταβερνάκια μπορούμε να απολαύσουμε λαχταριστά καλαμαράκια και στο σπίτι και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον σωστό τρόπο για να τα φτιάξουεμ και να βγουν πεντανόστιμα.

Υλικά:

  • 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 40 γρ. σιμιγδάλι
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 600 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα αγιολί

  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • μυρωδικά, φρέσκα
  • πάπρικα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved