Φτιάξτε τη μαρεγκάτη καρυδόπιτα του Άκη σήμερα κιόλας
Η καρυδόπιτα είναι ένα κλασσικό γλυκό που την φτιάχνουν οι απανταχού μαμάδες!
Η συνταγή για καρυδόπιτα υπάρχει σε όλα τα τεφτέρια των νοικοκυρών και κάποιες συνταγές μάλιστα περνούν από γενιά σε γενιά.
Αν όμως, ανήκετε στην κατηγορία των νέων μαμάδων που θέλουν να δοκιμάζουν νέες συνταγές και να πειραματίζονται, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την μαρεγκάτη καρυδόπιτα του λατρεμένου μας Άκη. Φτιάξτε την πιο νόστιμη σιροπιαστή καρυδόπιτα με απαλή μαρέγκα. Σίγουρα θα μπει στα δικά σας τεφτέρια!
Συστατικά
Για το σιρόπι
800 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 στικ κανέλα
1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
Για την καρυδόπιτα
10 αβγά, μεσαία
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
300 γρ. καρυδόψιχα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com