Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστή πάβλοβα με ροδάκινα
Το κλασικό γλυκό με ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού.
Η πάβλοβα είναι ένα γλυκό παντός καιρού, κατάλληλο για κάθε περίσταση. Η πιο συνηθισμένη εκδοχή του είναι με φράουλες, σήμερα όμως ο Άκης προτείνει μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική: πάβλοβα με ροδάκινα! Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το κλασικό γλυκό και να μας χαρίσει ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.
Υλικά:
Για τη μαρέγκα
- 10 ασπράδια
- 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη σαντιγί
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. ανθόνερο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη
- 500 γρ. ροδάκινα, σε κονσέρβα με σιρόπι
- 1 στικ κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- 2-3 γαρίφαλα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κ.σ. μέλι
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com