Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστή πάβλοβα με ροδάκινα

Το κλασικό γλυκό με ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού.

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστή πάβλοβα με ροδάκινα

Η πάβλοβα είναι ένα γλυκό παντός καιρού, κατάλληλο για κάθε περίσταση. Η πιο συνηθισμένη εκδοχή του είναι με φράουλες, σήμερα όμως ο Άκης προτείνει μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική: πάβλοβα με ροδάκινα! Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το κλασικό γλυκό και να μας χαρίσει ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.

Υλικά:

Για τη μαρέγκα

  • 10 ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σαντιγί

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. ροδάκινα, σε κονσέρβα με σιρόπι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved