Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για γλυκό του ψυγείου με σαβαγιάρ και σοκολάτα
Ένα πρωτότυπο γλυκό του ψυγείου που αξίζει να δοκιμάσετε.
Τα γλυκά του ψυγείου συνηθίζονται πολύ το καλοκαίρι και οι συνταγές για να τα φτιάξουμε είναι πολλές και διαφορετικές. Σήμερα, ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη δική του πρόταση για ένα γλυκό του ψυγείου ιδιαίτερο, με σαβαγιάρ και σοκολάτα.
Υλικά:
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 580 γρ. ροδάκινο κομπόστα σε σιρόπι
- 40 γρ. κονιάκ
- 27 σαβαγιάρ
- 10 γρ. κακάο
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com