Άκης Πετρετζίκης: Η τέλεια συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Λαχταριστή και ζουμερή πορτοκαλόπιτα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα αγαπημένο και κλασικό γλυκό που το απολαμβάνουμε χειμώνα-καλοκαίρι. Το καλοκαίρι μάλιστα, τη συνοδεύουμε με παγωτό και το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο λαχταριστό. Σήμερα, ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Για τη βάση
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 2 πορτοκάλια
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 λοβούς βανίλιας
- 3 αβγά
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
- γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com