Οργανώστε ασιατική βραδιά για τα παιδιά σας & μαγειρέψτε noodles με γαρίδες και μπρόκολο

Μια καταπληκτική και εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

Έχετε οργανώσει βραδιές σινεμά, βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών, ασιατικές βραδιές όμως;

Το σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία να αφιερώνετε χρόνο στα παιδιά σας και να κάνετε μαζί τους πράγματα που δεν προλαβαίνετε μέσα στην εβδομάδα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να οργανώσετε μια όμορφη ασιατική βραδιά που εκτός από ασιατική διακόσμηση, παιχνίδια ή κάποια ταινία με αφορμή τη μέρα σας (θα σας προτείνουμε τη Mulan ή το Karate Kid), να φτιάξετε και μια ασιατική συνταγή.

Τα noodles πρωτοεμφανίστηκαν στη Βόρεια Κίνα την περίοδο της δυναστείας του Χαν (206 π.Χ – 220 π.Χ), την εποχή που οι Κινέζοι μάθαιναν τεχνικές για την μαζική παραγωγή αλευριού. Η παλαιότερη ιστορική αναφορά των νούντλς εμφανίζεται σε ένα λεξικό από τον τρίτο αιώνα π.Χ στην Κίνα. Το φαγητό αυτό έγινε δημοφιλές και εξαπλώθηκε στην Ανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία (η χώρα που θεωρείται ότι καταναλώνει τα περισσότερα νούντλς στον κόσμο), στην Κορέα, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.

Πώς θα φτιάξετε τα Noodles με γαρίδες και μπρόκολο του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

200 γρ. νουντλς
450 γρ. μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
10 γρ. τζίντζερ
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πιπεριά τσίλι
60 γρ. σάλτσα hoisin
10 γρ. σάλτσα σόγιας
100 γρ. νερό
10 γρ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

κόλιανδρο, φρέσκο
σουσάμι, μαύρο

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved