Μαζέψτε σύκα και φτιάξτε την απίθανη μαρμελάδα σύκο αχλάδι του Άκη
Τα σύκα έχουν την τιμητική τους, γι' αυτό φτιάξτε μαρμελάδα και αποθηκεύστε τη για τον χειμώνα!
Τα σύκα είναι πολύ θρεπτικά φρούτα και μπορούν να αποτελέσουν μέρος της καθημερινής διατροφής είτε ως σνακ είτε ως προσθήκη σε σαλάτες, μπάρες δημητριακών και πλήθος άλλων συνταγών.
Για όσους δεν το γνωρίζουν τα σύκα είναι εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και ενισχύει την υγεία των συνδέσμων. Η έλλειψη καλίου μπορεί να οδηγήσει σε μυικές κράμπες, πονοκεφάλους και αδικαιολόγητη ένταση και άγχος.
Είναι επίσης πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των οστών.
Είναι τέλος πλούσια σε ασβέστιο, περιέχοντας ποσότητα μεγαλύτερη ακόμη και από το γάλα.
Αφού είδαμε μερικά από τα οφέλη τους, πάμε να δούμε την απίθανη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μαρμελάδα σύκο. Θα γίνει από τις αγαπημένες σας.
Συστατικά
800 γρ. σύκα
400 γρ. αχλάδια
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι
1 στικ κανέλα
2 γαρίφαλα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com