Πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε το cheesecake καρπούζι του Άκη Πετρετζίκη
Yummy Yummy In My Tummy!
Έχουμε φτιάξει πολλά cheesecake αλλά cheesecake με καρπούζι όχι! Πρώτη φορά θα φτιάξουμε και λέμε θα φτιάξουμε... γιατί δεν γίνεται να μην δοκιμάσουμε αυτή τη νέα συνταγή που μας προτείνει ο αγαπημένος μας Άκης Πετρετζίκης.
Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς όπως θα έχετε καταλάβει λατρεύουμε τις συνταγές του γιατί δεν είναι μόνο kids friendly αλλά επειδή είναι και μαμαδοfriendly και μαμαδοeasy!
Εύκολες, γρήγορες, νόστιμες! Τι άλλο να ζητήσει μια μανούλα!
Συνταγή για το λαχταριστό cheesecake καρπούζι του Άκη Πετρετζίκη
Για τη βάση μπισκότου
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. μπισκότα βρόμης
Για την κρέμα cheesecake
500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα καρπουζιού
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
300 γρ. καρπούζι, ώριμο, πολτοποιημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα, προαιρετικά
Για την συναρμολόγηση
400 γρ. καρπούζι, ώριμο, κομμένο σε μικρά κυβάκια (όχι από την καρδιά, από τα σπόρια και κάτω, για να είναι πιο συνεκτικό)
φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com