Άκης Πετρετζίκης: Η τέλεια συνταγή για κλασική πανακότα
Αυτή τη συνταγή για πανακότα πρέπει να τη δοκιμάσετε.
Η πανακότα είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα της Ιταλίας. Η ονομασία της σημαίνει «ψημένη κρέμα» και αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη.
Η πανακότα είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό σε όλη την υφήλιο και οι παραλλαγές της είναι πολλές. Σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τη συνταγή για αυθεντική πανακότα που μπορούμε να ετοιμάσουμε σε πέντε λεπτά πριν τη βάλουμε στο ψυγείο.
Υλικά:
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. γάλα
- 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λοβό βανίλιας
- 1 κ.γ. μέλι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com