Αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Έχετε καλεσμένους στο σπίτι; Αυτό το φαγητό σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει. 

Το καλοκαίρι τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα είναι η αστακομακαρονάδα. Ο αστακός θεωρείται ένα από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα θαλασσινά και η σημερινή μας πρόταση είναι ιδανική για τραπέζι σε φίλους και συγγενείς. Η συνταγή είναι ασφαλώς από τον Άκη Πετρετζίκη και το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό και λαχταριστό.

Υλικά:

  • 2 αστακούς, 500 γρ ο καθένας, κατεψυγμένοι
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 6 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 πιπεριά τσίλι, κόκκινη ή πράσινη, με σπόρια ή χωρίς, ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό (προαιρετικά)
  • 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες

Για το σερβίρισμα

  • γραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά)
  • 30 γρ. φύλλα βασιλικού

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved