Αστακομακαρονάδα με λευκή σάλτσα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη
Έχετε καλεσμένους στο σπίτι; Αυτό το φαγητό σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει.
Το καλοκαίρι τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πιάτα είναι η αστακομακαρονάδα. Ο αστακός θεωρείται ένα από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα θαλασσινά και η σημερινή μας πρόταση είναι ιδανική για τραπέζι σε φίλους και συγγενείς. Η συνταγή είναι ασφαλώς από τον Άκη Πετρετζίκη και το αποτέλεσμα είναι άκρως γευστικό και λαχταριστό.
Υλικά:
- 2 αστακούς, 500 γρ ο καθένας, κατεψυγμένοι
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 300 γρ. κρασί λευκό
- 6 κλ. θυμάρι, φρέσκο
- 1 πιπεριά τσίλι, κόκκινη ή πράσινη, με σπόρια ή χωρίς, ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό (προαιρετικά)
- 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κύβο κότας
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
Για το σερβίρισμα
- γραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά)
- 30 γρ. φύλλα βασιλικού
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com