Cannoli: Συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς το αγαπημένο ιταλικό γλύκισμα με τα χεράκια σας. 

Cannoli: Συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό από τον Άκη Πετρετζίκη

To cannoli είναι ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά γλυκά. Έχει τραγανή ζύμη απ' έξω και γλυκόξινη κρέμα μέσα. Το δημοφιλές αυτό γλύκισμα είναι ιδανικό για ένα δροσερό επιδόρπιο και σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο να το φτιάξουμε και μόνες μας στο σπίτι.

Υλικά:

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, προαιρετικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
  • 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved