Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για το τέλειο κουνέλι στιφάδο
Συνταγή για το πιο νόστιμο κουνέλι στιφάδο που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Το κουνέλι στιφάδο είναι από τα κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τρώγεται κάθε εποχή και είναι μία εξαιρετική επιλογή ακόμα και κάποιο τραπέζι σε φίλους ή συγγενείς. Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
- 1 κουνέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
- 2 κ.σ. μέλι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 1 λίτρο νερό
- 2 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- ψωμί
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com