Χοιρινά σουβλάκια με πανσέτα - Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Πεντανόστιμο, σπιτικό σουβλάκι σε μόλις 45 λεπτά!
Υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί στο σουβλάκι. Το λαχταριστό αυτό φαγητό είναι το αγαπημένο πολλών και ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο να το φτιάξουμε και μόνες μας στο σπίτι. Χοιρινό σουβλάκι με πανσέτα η πρόταση του σεφ για σήμερα και είναι βέβαιο ότι θα γλείφετε όλοι τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
Για την πανσέτα
- 1 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο
- 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
Για τις πίτες
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 6 κ.σ. τζατζίκι
- 100 γρ. πατάτες τηγανητές
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com