Άκης Πετρετζίκης: Πεντανόστιμο γλυκό του ψυγείου με passion fruit
Πρωτότυπο και λαχταριστό γλυκό του ψυγείου με passion fruit.
Αυτήν την περίοδο τα γλυκά του ψυγείου έχουν την τιμητική τους και σήμερα ο Άκης μας προτείνει ένα γλύκισμα ιδιαίτερο, με απίθανη γεύση που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Γλυκό του ψυγείου με passion fruit η πρόταση του σεφ και μας δείχνει πώς θα το φτιάξουμε κι εμείς εύκολα με τα χεράκια μας.
Υλικά:
Για την κρέμα πατισερί
- 500 γρ. γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κρόκους
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 5 passion fruit(s)
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο
Για τα φύλλα
- 850 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το γλάσο
- 5 passion fruit(s)
- 30 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τη σαντιγί
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com