Σουβλάκια από φρούτα με dip γιαουρτιού!
Ένας πολύ όμορφος τρόπος για να σερβίρετε στους φίλους σας ή τα παιδιά σας φρούτα εποχής, είναι να τα κάνετε σουβλάκι και να φτιάξετε μία γευστικότατη σάλτσα γιαουρτιού για συνοδευτικό. Δείτε πώς...
Υλικά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 πορτοκάλι
- 1 αχλάδι
- 1 μήλο
- 5-6 κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 5-6 φράουλες
- 5-6 βατόμουρα
- 2 μπανάνες
Εκτέλεση
Παίρνετε μικρά ξύλινα σουβλάκια, όπως αυτά που φτιάχνουμε τα σουβλάκια κρέατος. Αφού κόψετε σε χοντρά κομμάτια (όπως φωτογραφία) τα μεγάλα φρούτα –όχι δηλαδή κεράσια, βατόμουρα και φράουλες) τα πλένετε όλα πολύ καλά και αρχίζετε να τα... σουβλίζετε. Όταν τελειώσετε, φτιάχνετε και το dip γιαουρτιού με τον εξής τρόπο: σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με μίξερ για να αφρατέψουν. Όταν αυτό γίνει, ρίχνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε λίγο για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρετε με τον τρόπο που υποδεικνύει η φωτογραφία και είναι σίγουρο ότι όλοι θα λατρέψουν τη δημιουργία σας.