Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για λαχταριστά τάκος με κοτόπουλο
Πεντανόστιμο μεξικάνικο φαγητό, έτοιμο σε δεκαπέντε λεπτά!
Τα τάκος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας. Φτιάχνονται από τορτίγια διπλωμένη ή γυρισμένη σε μορφή πίτας και με κάθε είδους γέμιση. Σήμερα ο Άκης, μας δίνει τη δική του συνταγή για τάκος με κοτόπουλο που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα, σε μόλις ένα τέταρτο.
Υλικά:
- 200 γρ. κοτόπουλο, έτοιμο μαγειρεμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- αλάτι
- 80 γρ. σπιτική κέτσαπ, ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 5 τορτίγιες, 12 εκ.
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- φέτες λάιμ
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com