Μπακλαβάς με αμύγδαλα: Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για πεντανόστιμο μπακλαβά δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Ο μπακλαβάς είναι ένα αγαπημένο και διαχρονικό γλυκό, παντός καιρού και εποχής. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για λαχταριστό μπακλαβά με αμύγδαλα ποy αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε κι εσείς.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 1 λίτρο νερό
- 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 στικ κανέλα
- 2 κ.σ. μέλι
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση
- 1.200 γρ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
Για τη σύνθεση
- 900 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 750 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
- 1 στικ κανέλα
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- φύλλα δυόσμου
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com