Μπακλαβάς με αμύγδαλα: Μία συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για πεντανόστιμο μπακλαβά δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

Ο μπακλαβάς είναι ένα αγαπημένο και διαχρονικό γλυκό, παντός καιρού και εποχής. Σήμερα ο Άκης μας δίνει τη δική του συνταγή για λαχταριστό μπακλαβά με αμύγδαλα ποy αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε κι εσείς.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό
  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση

  • 1.200 γρ. αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο

Για τη σύνθεση

  • 900 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 750 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • φύλλα δυόσμου

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved