Μπορεί να διανύουμε τα μέσα Σεπτεμβρίου και τα πρώτα πρωτοβρόχια να είναι προ των πυλών, τα θαλασσινά όμως παραμένουν μία εξαιρετική επιλογή για το τραπέζι μας.
Η πρόταση του Άκη σήμερα είναι λιγκουίνι alle vongole και μοιράζεται μας όλα τα μυστικά για να τα κάνουμε πεντανόστιμα.
Υλικά:
- 500 γρ. λιγκουίνι
- αλάτι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλ. σέλερι
- 1 πράσο
- 1 καρότο
- πιπέρι
- 2 κ.σ. εστραγκόν
- 150 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. κυδώνια όστρακα
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com