Λιγκουίνι alle vongole από τον Άκη Πετρετζίκη
Πεντανόστιμα λιγκουίνι με άρωμα... θάλασσας.
Μπορεί να διανύουμε τα μέσα Σεπτεμβρίου και τα πρώτα πρωτοβρόχια να είναι προ των πυλών, τα θαλασσινά όμως παραμένουν μία εξαιρετική επιλογή για το τραπέζι μας.
Η πρόταση του Άκη σήμερα είναι λιγκουίνι alle vongole και μοιράζεται μας όλα τα μυστικά για να τα κάνουμε πεντανόστιμα.
Υλικά:
- 500 γρ. λιγκουίνι
- αλάτι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλ. σέλερι
- 1 πράσο
- 1 καρότο
- πιπέρι
- 2 κ.σ. εστραγκόν
- 150 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. κυδώνια όστρακα
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com