Συνταγή για το τέλειο γουακαμόλε από τον Άκη Πετρετζίκη
Σπιτικό γουακαμόλε εύκολα και γρήγορα.
Το γουακαμόλε είναι ένα μεξικάνικο ντιπ με βάση το αβοκάντο. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, παρασκευάστηκε για πρώτη φορά από τους αζτέκους ήδη από τον 16ο αιώνα, σήμερα όμως είναι πολύ δημοφιλές σε όλον τον κόσμο.
Το γουακαμόλε είναι δροσερό, πεντανόστιμο και με τις οδηγίες του Άκη μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνες μας στο σπίτι σε μόλις 15 λεπτά.
Υλικά:
- 350 γρ. αβοκάντο
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 κ.σ. κόλιανδρο
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα
- νάτσος
- φύλλα κόλιανδρου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com