Μπρουσκέτες γουακαμόλε: Ένα λαχταριστό σνακ από τον Άκη Πετρετζίκη
Νόστιμες και θρεπτικές μπρουσκέτες σε δέκα μόλις λεπτά.
Το γουακαμόλε είναι μία πολύ δημοφιλής μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Είναι νόστιμη, δροσερή, θρεπτική και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε λαχταριστά σνακ για μικρούς και μεγάλους. Η πρόταση του Άκη σήμερα είναι εύκολες μπρουσκέτες με γουακαμόλε, έτοιμες σε μόλις δέκα λεπτά.
Υλικά:
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1-2 λάιμ
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα, τη σάρκα (προαιρετικά)
- 1 ματσάκι κόλιανδρο
- 8-10 φέτες ψωμί, λευκό ή ολικής
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 100 γρ. ρόκα
- 50 γρ. φέτα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com